Συναυλίες

 Η φιλαρμονική «Καποδίστριας» δίνει το λιγότερο πέντε συναυλίες το χρόνο. Τη χειμερινή περίοδο στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και την καλοκαιρινή στο πάλκο της Άνω Πλατείας, με έργα κυρίως κλασσικής μουσικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τριάντα πέντε χρόνων λειτουργίας της, η φιλαρμονική «Καποδίστριας» έχει συμπράξει με καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων. 

Το όνομα της φιλαρμονικής πέρασε τα σύνορα της χώρας μας με την συμμετοχή της σε διεθνή Φεστιβάλ, στην Γαλλία τον Ιούνιο 1991, στην Ιταλία τον Μάρτιο του 1992 και στην Σλοβενία τον Δεκέμβριο του 2001, όπου εκπροσώπησε όχι μόνο την Κέρκυρα αλλά και όλη την Ελλάδα, αφού ήταν το μοναδικό ελληνικό συγκρότημα που συμμετείχε. Η επιβράβευση των εμφανίσεων αυτών ήλθε υπό μορφή διπλωμάτων και κυπέλλων αλλά και πολλών προσκλήσεων σε άλλα Φεστιβάλ. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις συμμετοχές και συναυλίες που έχει πραγματοποιήσει:

• Στις 28 Οκτωβρίου 1986 πήρε μέρος στην επίσημη παρέλαση στην Θεσσαλονίκη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

• Τον Μάιο του 1993 έλαβε μέρος, με μεγάλη επιτυχία στο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου.

• Τον Δεκέμβριο του 1995 προσκεκλημένη του Δήμου Αθηναίων, παρέλασε στις κεντρικές οδούς της Αθήνας, ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς.

• Τον Αύγουστο του 1997 έλαβε μέρος στην εκδήλωση για τον τερματισμό του Μαραθώνιου δρόμου, καθώς και στην τελετή λήξης του 6ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου.

• Τον Αύγουστο του 2002 έλαβε μέρος για Τρίτη συνεχή χρονιά στο 4ήμερο διεθνές φεστιβάλ Ορχηστρών που διοργάνωσε ο Δήμος Εχεδώρου στη Σίνδο.

• Τον Ιούλιο του 2008 η Φιλαρμονική προσκεκλημένη του Πανελλήνιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Δωρητών Ιστών, Οργάνων και Βιολογικού Υλικού έδωσε συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, κάτω από την Ακρόπολη με την συμμετοχή του γνωστού Έλληνα τραγουδιστή Βασίλη Λέκκα.

• Τον Αύγουστο του 2008 η Φιλαρμονική συνεργάστηκε ξανά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, Δωρητών Ιστών, Οργάνων και Βιολογικού Υλικού και έδωσε συναυλία στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας με την συμμετοχή των διεθνούς φήμης Καλλιτεχνών Deborah Myers και Andrew Halliday

•  Τον Ιούλιο του 2011 έλαβε μέρος πολιτιστικές εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας.

•  Τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Βελιγράδι της Σερβίας, για την Ελληνοσερβική φιλία, εκπροσωπώντας το Δήμο Κερκυραίων.

•  Το Σεπτέμβρη του 2017 έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας «Ιωάννη Καποδίστρια» προσκεκλημένη του Δήμου Ναυπλιέων. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Corfu Philarmonic - 17/06/2019
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~